donderdag 9 mei 2013

Rondje Tilburg

13 km om 013 in 2013


Zondag 5 mei het is zover Rondje Tilburg op de ringbaan over een afstand van 13 km. Deze unieke loop waar het getal 13 centraal staat want het parcours is 13 km, het kerngetal van Tilburg is 013 en het jaartal is 2013. 

Even bij het begin beginnen, Ron een goede vriend van mij had een voornemen om de 13 km te hardlopen en zo ontstond het idee om samen te lopen. Ron is na paar maanden voorbereiding en regelmatig trainen in vorm om de 13 km te volbrengen. Coert en Petra besloten om ook te komen om Ron aan te moedigen, Petra ging met ons mee om te lopen en Coert kon helaas niet wegens een hardnekkige blessure. Ester de vrouw van Ron had in eerste instantie besloten om de 7,5 km te lopen maar op het laatst zei ze ik ga ook voor de 13 km dus met ons vieren konden we gelijktijdig starten. 
Het weer was perfect met een zonnetje en een temperatuur zo rond de 20 graden. 

Parcours

Na een goede nachtrust, ontbijt en een koffie vertrokken we samen naar de start. Coert en Cristina pasten op Isa de dochter van Ron en Ester. Het was erg druk en we stonden bijna achteraan en het duurde meer dan 3 minuten voordat we over de start waren. 
Ester had besloten om op eigen tempo te vertrekken, Petra en ik gingen Ron hazen om te proberen om zo rond de 6 min/km  te lopen. De eerste kilometers gingen mooi vlak met een tijd zo rond de 6 min/km en we moesten af en toe afremmen om niet te snel te gaan. Ik liet me in de tussen tijd afzakken en kijken hoe het met Ester ging. Met haar ging het goed en naar een praatje ging ik in versnelde tempo naar Ron, wat nogal commentaar van de mensen gaf dat ik zo snel voorbij snelde langs de andere lopers maar het verschil tussen Ron en Ester was niet zo groot. 
Met een lekker tempo gingen het gestaagd verder en halverwege bij de drinkpost bleef ik nogmaals even wachten op Ester om te kijken hoe het met haar ging. Na een kleine drie minuten kwam ze eraan, Ester voelde zich goed en liep lekker door. Na een poosje met haar mee te hebben gelopen ben ik weer naar Petra en Ron gelopen. 

Ron in volle sprint
Ron kreeg op een gegeven moment wat klachten aan zijn heup en de tempo van 6 min/km zat er niet meer in.  Tot 10 km bleven we door lopen en de laatste 3 km waren het zwaarst hier moesten we een paar keer even wandelen maar gelukkig kon Ron weer versnellen. Op de laatste 100 meter zette zowaar Ron een sprint in die hij met gemak van ons won ;) Met ons drieën kwamen we over de finish in een tijd van 1:22:53 een mooie prestatie voor Ron die nog nooit verder dan 10 km had hardgelopen. Ester kwam even later over de finish met een tijd van 1:27:23.
Het is een mooie wedstrijd en wie weet is het geen éénmalige evenement de 13 km van 013. 

Ester in actie
Na afloop nog even nog wat gedronken, liepen we samen naar het huis van Ron waar genoten van een barbecue. Ron en Cristina maakte heerlijke salade en mici (een Roemeense specialiteit) terwijl Coert en Petra steaks hadden meegenomen. Zo werden de verbrande calorieën weer aangevuld. 
Zo rond zes uur vertrokken we weer naar het noorden, na een gezellige weekend met onze vrienden.  

Petra in actie


Met ons drieën naar de finish











Geen opmerkingen:

Een reactie posten